Проекти

Павел Койчев има осъществени много пластически проекти, които трудно се поддават на класификация като скулптури. Работи с най-различни материали, включително пластики изплетени от върбови пръчки и измазани с тор.


Доли или нещо за клонирането – 1997 г.

Овце

Пластики от слама, шперплат и др. материали, разположени за месец през лятото на 1997 г. на хълм край гората недалеч от село Осиковица, на 70 км североизточно от София. Снимки: Иван Бакалов Виж още тук.

Градежът – 2007 г.

https://pavelkoychev.com/gradezhat-2007-g/

„Градежът“ (2007) – къща пластика, построена край село Осиковица, на 68-и километър по магистрала „Хемус”. Койчев я нарича „Скулптура, която може да се обитава“. Долният етаж е иззидан от камък, както родопските къщи. Горният е от дървена конструкция и стени с неправилна форма, изплетени от пръчки и измазани с кал, като древните жилища от зората на цивилизацията. Обзаведена е с дървени мебели, има камини на двата етажа. Над къщата меценатът Мирослав Михайлов е построил прозрачен покрив върху метална конструкция, за да я предпазва от валежите.
Край къщата-скулптура на площ от няколко декара по-късно е разположена галерия на открито с моделите-оригинали на Павел Койчев. Снимки: Иван Бакалов. Виж още тук.

Водна паша – 2009 г.

Водна паша

„Водна паша“ (2009 г.) Скулптурна група от човешка фигура и овце, разположени в малко езеро край с. „Осиковица”, недалеч от парк-галерията „Оригиналите“, със скулптурите на Койчев. През 2016 г. пластиките са обновени с по-устойчиви покрития и са разположени отново в езерото за постоянно. Снимки: Иван Бакалов. Виж още тук.